Tuning

Het is mogelijk de prestaties van je RC auto te verbeteren d.m.v. tunning (ook wel Hop-up) onderdelen. Maar er zijn er zo veel, dat je wel eerst op een rijtje moet zetten wat je nodig hebt, voordat je je boodschappen wagen vol laad.

  • Het eerste wat je zou moeten kopen zijn kogellagers (indien deze er niet standaard bij geleverd worden) kogellagers verlagen de weerstand dus verbeteren de snelheid acceleratie en rijtijd, tevens verminderen of stoppen ze slijtage van de aandrijflijn.
  • Een elektronische regelaar is nummer 2 op het lijstje, (eveneens als deze niet al gebruikt of standaard bij geleverd wordt) dit geeft meer controle en minder verbruik waardoor er zelfs langer gereden kan worden.
  • Banden zijn erg belangrijk zoniet het belangrijkst, zonder goede banden heb je geen grip, dus kom je niet snel de baan rond, met snelheid maak je dit niet goed maar wel erger. Dus een of meer setje(s) goede slicks.
  • Begrijpelijk moet er ook wat aan de vering en demping gebeuren, dus een setje met verschillende hardheden veren en wat verschillende diktes demper olie is een must have in je pitkoffer.
  • En dan nu waar iedereen al op zit te wachten SNELHEID….. dit staat bewust lager omdat je eerst je wegligging in orde MOET hebben voor dat jij en je auto het extra vermogen aan kan. Dit doe je natuurlijk door een snellere motor, maar denk ook aan andere tandwielen, een goede accu, bedrading, goud contacten en sterkere lader. Die verzorgen de stroom om die motor snel te laten gaan.
  • De body is niet alleen het flitsende uiterlijk maar heeft ook invloed op het rijgedrag van een auto. Een platte body met een stompe neus en schuine achterkant zoals een “Mazda 6” geeft een neutraal rijgedrag. neem je een body met een spitse neus en stijlere achterzijde zoals een “Lamborghini” dan krijg je veel meer stuur maar minder stabiliteit.
  • Lichtgewicht onderdelen verbeteren de acceleratie en verhogen de bochtensnelheid, maar dit is gebruik van dure materialen zoals Carbon, Titanium en Aluminium dus prijzig.

Kom je er niet uit dan kan je het altijd aan een ervaren wedstrijdrijder vragen.